forex trading logo

Custom Search
Hiba
  • JFolder::files: Az elérési út nem mappa:
Megjegyzés
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images//bal
joomla
Az utolsó csengő ünnepe (Ismét eltelt egy tanév…) PDF Nyomtatás E-mail
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2013. május 27. hétfő, 14:41

            A május 24-i utolsó csengőszó a legtöbb iskolás számára a tanév végét jelezte, ám a 11. osztályos tanulók számára most egészen mást jelentett ez a nap. Arra figyelmeztette őket, hogy eljött a búcsú, az elválás pillanata. A búcsúzás mindig fájó, különösen ilyenkor, mikor egy jól ismert, megszokott környezettől kell elköszönni.  Az idén 41 diák búcsúzott az iskolától, s a megható pillanatokat még a rossz időjárás sem tudta megzavarni. Elszorult szívvel járták végig a virágokkal díszített folyosókat, hogy a kedves, megszokott környezettől való elköszönés után még utoljára felsorakozzanak a tanári kar, a szülők és vendégek előtt, s köszönetet mondjanak mindazoknak, akiknek részük volt abban, hogy a 11 év folyamán zavartalanul tudjanak tanulni, jól érezzék magukat, s az iskola második otthonukká váljon.

    Az iskola hagyományaihoz híven az igazgató a tanévzáró ünnepi beszéd keretein belül búcsúzott a végzősöktől, megannyi hasznos tanáccsal ellátva őket. Soós Klára az osztályfőnökök nevében, Ráti Réka a 10. osztályok képviselőjeként tolmácsolta jókívánságait, ösztönző szavait. A ballagók képviseletében Szanyi Andrea osztotta meg gondolatait, mit Howard Arnold Walter szavaival zárt:

 Igaz leszek, mert vannak, akik bíznak bennem;

Tiszta leszek, mert vannak, akik törődnek velem;

Erős leszek, mert olyan sok a szenvedés;

Merész leszek, mert annak kell lennem;

Barátja leszek, mindenkinek – ellenségnek, társtalannak;

Ajándékozom, s elfeledem az ajándékot;

Alázatos leszek, mert ismerem a gyengéimet;

Felnézek, és nevetek, és szeretek, és magasba emelek.

  A rendezvényt számos kedves vendég tisztelte meg jelenlétévek: Ráti Éva, a Járási Módszertani Kabinet Nemzetiségi Szektorának vezetője, aki a Járási Tanügyi Osztály üdvözletét és jókívánságait tolmácsolta, Szilvási Zoltán polgármester úr, Kolozsy András tiszteletes úr, dr.Pető József, a Magyar Szó Kárpátalján Kulturális Alapítvány elnöke Magyarországról, dr. Baksa Géza, a Nagydobronyi Családorvosi Rendelő főorvosa, Katkó László, a Nagydobronyi Irgalmas Szamaritánus Gyermekotthon igazgatója, Ráti Mária, a nagydobronyi óvoda vezetője, Katona Béla, a Nagydobronyi Református Líceum igazgatója, Horváth Miklós, az Ung Vidéki Hírek főszerkesztője, Vaszilcsenkó Ildikó, a szülói tanács elnöke.

Felemelő pillanata volt az ünnepségnek, mikor az igazgató ünnepélyesen átadta azon tanulóknak – köztük a végzősöknek – az okleveleket, akik a különböző szintű tantárgyi vetélkedőkön kimagasló teljesítményt értek el, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét. Mindezt csak fokozták dr. Pető József iskolánkat elismerő szavai, aki azzal a céllal érkezett rendezvényünkre, hogy értékes jutalomajándékban részesítse iskolánk három tanulóját: Szanyi Andreát (11.B), Úr Antóniát (9.B) és Balog Barbarát (8.A), akik a legeredményesebben járultak hozzá az  anyanyelv megőrzéséhez, ápolásához. Katona-Mironova Berta igazgatóhelyettes, magyartanár javaslatára szintén ajándékban részesítette Balogh Mariannát, aki már nem az intézmény tanulója, de a Nagydobronyi Középiskola indította el őt is az anyanyelvápolás irányába.

{gallery}/bal{/gallery}


Módosítás dátuma: 2013. május 27. hétfő, 17:15
 
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
FrissítésAll rights reserved@ Contact Benedek Csaba - nagydobrony@europe.com - © 2002-2014 - Minden jog fenntartva.