forex trading logo

Custom Search
Hiba
  • JFolder::files: Az elérési út nem mappa:
Megjegyzés
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images//kepekrendszer/2015/kem
joomla
A kémia hete a Nagydobronyi Középiskolában PDF Nyomtatás E-mail
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2015. március 21. szombat, 10:39

A kémia hete a Nagydobronyi Középiskolában

"A gyermekek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell gyújtani."

 (Szent-Györgyi Albert)

 

 Ez volt a mottója a  Nagydobronyi Középiskolában 2015. március 10. és 14. között megrendezett kémia hétnek.   A rendezvényt  a kémiatanárok (Molnár Erzsébet, Bak Éva), Szanyi-Szabó János testnevelőtanár  és a biokémia szakkör tanulói szervezték.  

A rendezvénysorozat a 7. osztályosok  vetélkedőjével kezdődött „Ifjú kémikusok” címmel. Második nap  bemutató órákon vehettek részt az érdeklődők, melyek témája „Az oxigén kémiai tulajdonságai. Egyesülési reakciók” (7. b osztály), „A kémiai elemek atomjainak elektronszerkezete. Kvantumszámok” (8. c osztály) volt. A hét folyamán diákjaink látványos kísérleteket mutattak be, konferenciát rendeztek, melynek témája Híres vegyészek volt, szemináriumot tartottak a Szerves kémia története címmel, továbbá interaktív órák kerültek bemutatásra az alsó osztályokban Első találkozásom a kémiával témakörben. Kerekasztal beszélgetést tartottak Az alkohol, a dohányzás és a drogok káros hatása címmel. 

A kémia-hét zárónapján gyakorlati foglalkozást tartottak a tanárok számára az interaktív tábla használatáról a tanórákon, s egyben megbeszélték a hét eredményeit, tanulságait.

Diákjaink aktív résztvevői voltak a foglalkozásoknak, számos sikerélménnyel gazdagodtak az eseményekben gazdag program által.

{gallery}/kepekrendszer/2015/kem{/gallery}

 


Módosítás dátuma: 2015. március 21. szombat, 11:27
 
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
FrissítésAll rights reserved@ Contact Benedek Csaba - nagydobrony@europe.com - © 2002-2014 - Minden jog fenntartva.