forex trading logo

Custom Search
joomla
Kalandos nyár a Pipacs pihenőtáborban PDF Nyomtatás E-mail
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2015. június 22. hétfő, 11:49

 

A Pipacs pihenőtábor működése alatt több kirándulást szerveztek a gyerekeknek, melyek nagyon népszerűnek bizonyultak a gyereksereg körében. A három hét alatt minden táboros gyerek eljuthatott egy- egy közeli, nevezetes, történelmi helyre. Lehetőségük volt ellátogatni a nevickei, a munkácsi, az ungvári várba.

Az első kirándulás helyszíne  a nevickei várrom volt. A várromhoz kellemes sétával lehet eljutni, ez a kis túra egyáltalán nem volt megerőltető a gyerekek számára.  Testközelből figyelhették meg az erdei állatok életét, mindennapjait a várromhoz vezető úton. A helyszínre érve a gyerekek megnézhették a nevickei vár megmaradt romjait,  valamint megismerték a várrom történetét és legendáját.  Képeket készítettek a várról, valamint a Wagner Károly szobor mellett fotózkodtak. A kirándulás záró akkordjaként, közös fagyizásra került sor.

A második kirándulás helyszíne az ungvári vár volt. Az ungvári várba vezető út mellett található a botanikus kert, aminek megtekintését nem lehetett kihagyni. Itt a diákok megismerhették a kert igen változatos növényállományát. A botanikus kertben csodálatos gyűjteménnyel ismerkedhettek meg a gyerekek.  A kert dolgozója bemutatta a jellegzetes növényeket.  Innen az út az ungvári várba vezetett. A gyerekek megnézték magát a várat, a várban található kiállításokat, öntöttvas szobrokat. Megismerkedtek a vár történetével és legendájával. Igyekeztek minden információt megjegyezni. Élményekben, látnivalókban, új információkban gazdag napot töltöttek együtt a gyerekek.  Kellemesen elfáradva, rengeteg tudással és élménnyel gazdagodva tértek haza.

A harmadik kirándulás helyszíne a munkácsi vár volt. A munkácsi vár méltán Kárpátalja legismertebb emlékhelye. Közeledhetünk bármely irányból Munkácshoz, már messziről köszönt a 68 m magas sziklabérc tetején álló, ostromokkal, melynek látványa minden évszakban, minden napszakban rabul ejti az utazót.  A város déli részén, a Latorca kanyarulatánál álló 250 m hosszú, 110 m széles vár alapterülete mintegy 14 000 m2. A várdomb sziklás teraszai változó magasságúak, így meghatározták a vár védelmi rendszerének kiépítését. A három várrész – az alsó-, a középső- és a fellegvár – 10 -10 méteres szintkülönbségű teraszokon helyezkedik el, és külön védelmi rendszerrel rendelkezik. Egy kellemes gyalogtúra után jutottak fel a várba. Gyönyörködtek a csodálatos panorámában, körbejárták a várat és újabb ismeretekkel felvértezve tétek haza.

Elmondhatjuk, hogy igazán jól sikerültek a  kirándulások, a gyerekek nagyon jól érezték magukat. A kirándulások alkalmával fáradtan, de élményekben gazdagon tértek vissza az iskolába, ahol finom ebéd várta őket.  Reméljük, még sok hasonlóan érdekfeszítő "tanulásra" lesz módunk az életben. 

 

 


Módosítás dátuma: 2015. június 22. hétfő, 12:38
 
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
FrissítésAll rights reserved@ Contact Benedek Csaba - nagydobrony@europe.com - © 2002-2014 - Minden jog fenntartva.