forex trading logo

Custom Search
joomla
TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályáza PDF Nyomtatás E-mail
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark
Írta: Administrator   
2015. május 10. vasárnap, 18:47

A sepsiszentgyörgyi VADON Egyesület meghirdeti a II. TransNatura Nemzetközi Természetfotó pályázatot.

A pályázat nyílt, amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők. Alapkövetelmény, hogy a felvételeknek természetes élőhelyeken kell készülniük anélkül, hogy megzavarnák az élővilágot. A felvételeken, csak vadon élő állatok szerepelhetnek, fogságban tartott állatokról készült felvételekkel nem lehet a pályázatra benevezni. A művekkel két kategóriában lehet nevezni:

A kategória: Vizek birodalma
Kizárólag olyan természetfotókkal lehet benevezni, amelyek vizes élőhelyeken készültek;

B kategória: WildAbsztrakt
Absztrakt természetfotókkal lehet benevezni;

Nevezési határidő: 2015. június 30.

Az alkotások zsűrizése: 2015.július 01.-26.
Eredményhirdetés: 2015. augusztus 15.
Kiállítás megnyitó: 2015. szeptember 25.
A beérkezett alkotásokat a következő nemzetközi zsűri bírálja el:
- Radisics Milán, Magyarország;
- Orosz György, Magyarország;
- Florin Andreescu, Románia;
- Damokos Csaba, Románia
- Găină Gerendi Stefan Dorel, Románia;
A verseny keretében összesen 7 díj kerül kiosztásra:

TransNatura díj (fődíj): 1000 euró;
Akategória:
I. díj – 600 euró
II. díj – 400 euró
III. díj – 200 euró

B kategória:
I. díj – 600 euró
II. díj – 400 euró
III. díj – 200 euró

Nevezési feltételek:
Egy pályázó kategóriánként legtöbb 4 képpel nevezhet be.
A pályázatra a képeket digitális, jpg formátumban kell benevezni. A fotók hosszabbik oldala 1920 pixel kell legyen, 300 dpi-s felbontásban, de a mérete nem haladhatja meg a 10 MB-ot.A fotóknak RGB színterűeknek kell lenniük. A felvételek lényeges képi elemeinek módosítása nem megengedett. A kép feldolgozása során csak a következő, teljes képre vonatkozó digitális korekciók megengedettek: szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast), árnyékok/csúcsfények (shadow/highlight). A szervezőknek jogukba áll bekérni az eredeti felbontású felvételeket, amennyiben a pályázó nem küldi be a szervezők által kért felvételt kizárható a pályázatról. A pályázatra beküldött pályamunkák semmilyen feliratozást, vízjelt nem tartalmazhatnak.
A díjazott és kiállításra beválogatott képeket, a szervezők utólag nagy felbontásban is bekérik, a pályázóktól. Az utólag bekért képek jpg formátumban, 300 dpi-s felbontásban, a rövidebb oldala legalább 60 centiméter kell legyen és a hosszabik oldala nem haladhatja meg a 90 centimétert.
A pályázó a beküldött képeket a következő képpen kell, elnevezze: Kategória_Családnév Keresztnév__sorszám_kép címe Példa: A_SzaboIstvan_01_Magany .jpg

A pályázó a fotók feltöltésével vállalja, hogy a feltöltött felvételek a saját szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon teljes körű joggal rendelkezik felettük. A pályázó a felvételek feltöltésével tudomásul veszi, hogy a felvételek bemutatásával okozott bármely személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség Őt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A szervezők nem vállalnak felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.
A felvételeket a pályázók a http://www.vadon.ro, honlapra tölthetik fel, regisztráció után. A regisztrációkor megadott címeknek egyezniük kell a digitális felvételek címével.

Az eredményről mindenkit e-mailben értesítünk.

A nevezés egy kategóriába díj 10 euró, két kategóriába 15 euró (vagy az ennek megfelelő lej érték a hivatalos napi árfolyam szerint) amelyet a RO52BTRLRONCRT0235072401 (RON) vagy RO02BTRLEURCRT0235072401 (EUR) számlaszámra kell utalni, vagy PayPal rendszeben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre. Kérjük utaláskor a pályázó nevének feltüntetését. Bank SWIFT kódja: BTRLRO22
A szervezők a nevezést csak a nevezési díj befizetésének időpontjától tekintik érvényesnek.
A kiállítás anyagából készült elektronikus vagy digitális katalógus letölthető lesz a http://www.vadon.ro honlapról a kiállítás megnyitót követően.
A pályázó a regisztrációval elfogadja a pályázati feltételeket, és hozzájárul ahhoz, hogy a szervezők a felvételeket a kiállítás népszerűsítésének érdekében szabadon, a szerzői jog felhasználása nélkül használja. Azok a pályázati munkák, amelyek nem felelnek meg a fent leírtaknak automatikusan kizáródnak a versenyből, valamint a feltételek el nem fogadása is kizárást jelent.
További információ a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mail címen igényelhető

Forrás: pafi.hu

 


 
Google bookmarkFacebookJP-Bookmark


All rights reserved@ Contact Benedek Csaba - nagydobrony@europe.com - © 2002-2014 - Minden jog fenntartva.